Focus (2015)
English Here ...

Genre
: Misdaad/Drama
Land : VS/Argentinie

Cast
:
Will Smith : Nicky
Margot Robbie : Jess
Rodrigo Santoro : Garriga

Regisseur : Glenn Ficcara,Rodrigo Santoro

Korte Inhoud

Nicky is een meester op het gebied van misleiding, die een relatie krijgt met de nieuwbakken oplichtster Jess. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, ziet hij in haar een risico en verbreekt de relatie. Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde femme fatale, op in Buenos Aires, tijdens een lucratieve autorace. Nicky speelt een levensgevaarlijk spel, maar Jess gooit al zijn plannen in de war waardoor de doortrapte oplichter volledig van de wijs raakt.


Mijn mening   

"When you have their attention, you can take whatever you want.
You have to be safe."


“Focus” is een romantische misdaadfilm waarin de kunst van zakkenrollen, manipuleren en oplichten centraal staat. Het eindresultaat is geen memorabele cinema maar een doorsnee popcorn film met een oplichters duo die rond elkaar fladderen als verliefde vlinders en een meesterlijk verleidingsspel spelen. Of is het ook een oplichtersspel ? De hele film is een aaneenrijging van ingenieus georkestreerde zwendels en listen. Spijtig genoeg wordt de ultieme zwendelpraktijk al heel vroeg in de film uit de doeken gedaan, zodanig je al aan je water kan voelen welke kant het uitgaat. Ondanks dat is het zo entertainend als “Ocean’s Eleven”, gevuld met illusies zoals in “Now you seeme” en daar doorheen geweven een romantische verhaallijn.


 

Het Verdict 5/10 
Links : IMDB
, Moviemeter 


Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen