Chariot (2013)


 English HereKorte Inhoud
Zeven mensen die elkaar niet kennen ontwaken in een vliegtuig en hebben geen idee hoe ze daar gekomen zijn. Afgesloten van de cockpit en met enkel een langzaam leeg rakende telefoon, komen ze erachter dat de Verenigde Staten zwaar onder vuur liggen. Ze zouden weleens de enige overlevenden kunnen zijn.

Genre
: Thriller/Drama

Land : VS

Cast
:

Anthony Montgomery : Cole
Michelle Sherill : Genevieve
Brina Palencia : Emily

Regisseur : Brad OsborneMijn mening 

“Nobody thought 9/11 could happen either.”

Er zijn zo van die films die mijn aandacht volledig opeisen, me aan het beeld gekluisterd houden en zo intrigerend zijn, dat het besef van tijd volledig verdwijnt en ik naderhand volmondig moet toegeven dat de film die ik net heb gezien schitterend was. ˝Chariot˝is er eentje uit die categorie. Een low-budget Indie thriller die maar een kleine 42.000 $ heeft gekost (niet te geloven eigenlijk) en in luttele 12 dagen werd ingeblikt. Het feit dat het zich allemaal afspeelt in één locatie, namelijk in een Boeing 727, heeft er ook voor gezorgd dat de kostprijs van deze film zo laag bleef. Het grootste nadeel is dat het dan wel een weergaloos script moet zijn daar er niet veel actie elementen (Alhoewel "Non-Stop" het tegendeel bewijst eigenlijk) of adembenemende locaties voorhanden zijn. En volgens mijn opinie was dit script op entertainment gebied van een hoog niveau. Een niveau waar veel blockbusters nog iets van kunnen leren. Vanzelfsprekend is dat mijn persoonlijke mening.


Zeven personen ontwaken in een Boeing 727, niet wetende hoe ze er terecht zijn gekomen en wat de bestemming is. Samen trachten ze erachter te komen wat de bedoeling is. Nadat ze een GSM gevonden hebben, want blijkbaar zijn die van hun verdwenen, komen ze tot de ontdekking dat de VS massaal aangevallen werd en dat steden zoals New York,Washington en Houston van de aardbodem verdwenen zijn. Na verloop van tijd beseffen ze waarom zij voorbestemd waren om aanwezig te zijn op deze vlucht.


Ondanks de beperking dat de hele film zich afspeelt aan boord van een Boeing, is de regisseur Brad Osborne er toch in geslaagd om de spanning er in te houden. En dit dankzij het aangehouden tempo en het briljante camerawerk. Het onderwerp lijkt onwaarschijnlijk en heeft ook een aantal mankementen. En toch is het niet ondenkbaar dat de Amerikaanse autoriteiten een gelijkaardig scenario uitgewerkt hebben voor het geval zich een dusdanige situatie zou voordoen. En dit zeker in de nasleep van 11/9. Zoals het team van Chariot het zelf verwoordde : ˝Chariot paints a cautionary tale of what can happen when the good intentions of the U.S. government are poorly executed.˝


Maar het waren vooral de pienter uitgewerkte dialogen,de amusante interacties en de schitterende vertolkingen waardoor het een onderhoudende film werd. Michelle Sherrill als de in opdracht van de Amerikaanse regering werkende agente Genevieve. Brina Palencia die ooit als interim werkte voor het Witte Huis. En Leslie Hippensteel kreeg ook een moment om uit te blinken in haar rol als zogezegde huisvrouw. Maar vooral de vertolking door Anthony ˝Star trek : Enterprise˝ Montgomery als de schijnbaar misplaatste truckchauffeur Cole was een voltreffer en was de ster van deze film. Koelbloedig en vastberaden probeerde hij alles in goede banen te leiden. Afwisselend was hij recht door zee en uitermate grappig.

Cole : ˝You wanna try the cockpit door ? Maybe it'll open up for a woman.˝
Emily : ˝What makes you think it's not a woman flying ?˝
Cole : ˝Well, maybe she likes girls.˝


Ook David DeLao als Ra was uitermate grappig.

˝I look like a terrorist. I know. It's okay. You can stop pretending.˝

Het is dankzij de getalenteerde en uiterst gemotiveerde cast dat het een boeiende film werd. 


Naarmate de film vordert loopt de spanning op. Achteraf gezien is het feit dat je als toeschouwer zelf ook niet op de hoogte bent over de werkelijke toestand een pluspunt waardoor alles lekker mysterieus blijft en je gefascineerd de ontwikkelingen blijft volgen. De film wordt misschien bruusk afgebroken en doet je afvragen hoe het nu afliep. Maar uiteindelijk was dit de meest logische manier om dit verhaal af te sluiten. Ik had me aan zo´n finale verwacht en de manier waarop alle puzzelstukken bij elkaar vielen was uitermate verrassend.

˝Chariot¨ is een spannende, onderhoudende, intense en geslaagde thriller. Een film die ook nog eens een beroep doet op je eigen fantasie om uit te maken of dit nu realiseerbaar zou kunnen zijn en wat het resultaat was van de ontknoping. Een geslaagd experiment met een laag budget. Nogmaals een bewijs dat zelfs met beperkte middelen prachtige dingen gerealiseerd kunnen worden. Een echte aanrader !


Het verdict 7/10
Links : IMDB , Moviemeter


 Chariot (2013) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten