The heat (2013)

 English Here
Korte Inhoud
Sarah Ashburn, een FBI-agente, is zeer ambitieus en wilt dolgraag promotie maken , alleen kan ze niet echt goed opschieten met haar collega's. Ze wordt naar Boston gestuurd om Larkin de drugsbaron op te sporen. Dit tracht ze te verwezenlijken door zijn kompaan Rojas te volgen. Als ze in Boston aankomt, ontdekt ze dat Larkin zijn concurrenten opzij heeft gezet en dat  Rojas in hechtenis is genomen. De agent die Rojas gearresteerd heeft , Shannon Mullins, is ook niet zo een echt gezellige tante. Wanneer de twee elkaar ontmoeten kunnen ze dus ook niet met elkaar opschieten.
Genre
: Komedie/Actie
Land
: USA


Cast :
Sandra Bullock : Sarah Ashburn
Melissa McCarthy : Shannon Mullins
Kaitlin Olson : Tatiana

Regisseur :
Paul Feig

Mijn mening

Vrouwelijke "48 Hours"

Aan de ene kant zien we de klunzige FBI agente Sarah Ashburn (Sandra Bullock) waar een mens zich van afvraagt hoe ze het heeft klaar gespeeld om daar binnen te geraken. Een rondwandelende encyclopedie die geen enkel schunnig woord over haar lippen kan krijgen , maar wel met één oogopslag op een crimescene de illegale wapens achter een verborgen paneel en wat drugs onder een tafel weet tevoorschijn te toveren. David Copperfield is een rasechtig sukkel vergeleken met haar. Aan de andere kant de street-cop Shannon Mullins (Melissa McCarthy) die al schuimbekkend en vloekend als een ketter vervaarlijk rond zich heen zwaait. Haar enigste pluspunt is haar praktijkkennis van de straat.


Deze 2 tegenpolen worden (natuurlijk) gedwongen om samen te werken. En na de gekende obstakels en vergissingen, lost de hekel en antipathie zich naarmate de film vordert vanzelf op, en uiteindelijk vormen ze dan samen het onvolprezen en geduchte team "The Heat".


De diepgaande inhoud van deze film is hiermee bondig samengevat. Qua humor stelde het eigenlijk niet veel voor. De scene in de bar waar ze beide zich bezatten vond ik bij momenten wel hilarisch (Die polonaise met de senioren ter plaatse vond ik schitterend), maar de rest is echter dieptreurige melige slap-stick komedie. Het begon me eigenlijk al van meet af aan te irriteren. Het klunzig gedoe van Sandra Bullock met de miraculeuze oplossingen, en het constante gevloek van Melissa McCarthy. Er zal wel een ruim publiek zijn voor dit soort humor, maar aan mij was het niet echt besteed.


Het verdict 2/10
Links : IMDB , Moviemeter 
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten