At the Devil's door (2014)

English Here ...

Genre
: Horror
Land : VS
 
Cast
:
Ashley Rickards : Hannah
Naya Rivera : Vera
Catalina Sandino Moreno : Leigh

Regisseur
: Nicholas McCarthy

Alternatieve titel : Home

Korte Inhoud

Wanneer de ambitieuze jonge vastgoedmakelaar Leigh een huis met een veelbewogen verleden moet verkopen, komt ze in contact met een gestoord meisje dat de weggelopen dochter van de verkopers blijkt te zijn. Leight probeert haar te helpen maar ze komt hierdoor onder invloed van een bovennatuurlijke kracht die ook haar zus Vera meesleurt - en duistere plannen voor hen beiden heeft.
Mijn mening
“I saw a beast coming out of the sea.
It deceived the inhabitants of the earth,
and forced all people to receive a mark o, their right hands,
which is the number of the beast.
And that number is 6-6-6”

Als je een soort “The Exorcist” variant verwacht met een door een demon bezeten persoon die vloekend en tierend aan een bed geketend ligt, groen slijm uitbraakt, onsamenhangende flarden tekst afraffelt in een vreemde taal die hij/zij niet machtig is en haar/zijn hoofd op bovennatuurlijk wijze laat rondtollen, dan ben je eraan voor de moeite want “At the Devil’s door” is niet dit type film. Ben je echter een liefhebber van het meer subtielere griezelgenre met een akelige ondertoon en een sinistere,dreigende sfeer die gecreëerd wordt door gebruik te maken van schaduwspel, zich verplaatsende voorwerpen en  een constant voelbare dreiging, dan is dit verplicht kijkvoer. 


Natuurlijk zal hier en daar weer gemor zijn over het gebrek aan diepgang van de personages en het ontbreken van echte schrikmomenten. Ten eerste vind ik een horror niet altijd geslaagd door irritante opeenvolgende artificiële schrikmomenten (zoals in “The Quite ones” door het gebruik van oorverdovende geluidseffecten) of door het overdadig gebruik van gore elementen. Een horror is voor mij eerder magistraal als er door miniem gebruik hiervan toch een akelige,duivelse sfeer wordt geschapen. En diepgang van personages heb je daar niet echt voor nodig. Verwacht je dit, dan raad ik je aan om een Shakespeariaans drama te kijken. Je verwacht ook niet dat je je te pleuris schrikt tijdens het bekijken van een romcom.
Het verdict 7/10

Links : IMDB , Moviemeter

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie plaatsen