The Equalizer (2014)

English Here ...

Genre
: Actie/Misdaad
Land : VS

Cast
:
Denzel Washington : Robert McCall
Marton Csokas  : Teddy
Chloë Grace Moretz : Teri
 
Regisseur
: Antoine Fuqua

Korte Inhoud

Een voormalig geheimagent, Robert McCall heeft zijn eigen dood in scene gezet om een rustig leven te leiden in Boston. Maar wanneer hij een jonge prostituee probeert te redden, krijgt hij problemen met de Russische maffia. Vanuit wraakgevoelens en om boete te doen voor de zonden uit zijn verleden, gaat hij als privédetective 'The Equalizer' te werk om recht te zetten wat krom is en bij te springen waar de wet tekortschiet.


Mijn mening

“When you pray for rain, you gotta deal with the mud too.”


Kan je je Denzel Washington nog herinneren in “The Book of Eli” ? Die koelbloedigheid en kalmte die hij uitstraalde. De verbetenheid. De wilskracht om bergen te verzetten. Hoe hij zelfverzekerd recht op zijn doel afging en zijn innerlijke rust en concentratie het overnam, om dan met uiterste precisie af te rekenen met zijn tegenstanders. Berekenend de situatie in zichzelf opnemen, het eventjes te laten bezinken en dan accuraat toe te slaan. Meesterlijk, adembenemend om naar te kijken en onnoemelijk spannend. Over deze eigenschappen beschikt hij ook in “The Equalizer”. Het enige verschil is dat hij hier niet stekeblind is.


Get it on Amazon ...My rating 8/10
Links : IMDB, Moviemeter  

Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, 49 years and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien (5y) and Filip (3y) I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 reacties :