Future World (2018)

 English HereKorte Inhoud 
In een niet nader genoemde toekomst onderneemt een jonge prins, woonachtig in Oasis, een gevaarlijke reis door de gewelddadige en desolate wereld van de woestenij. Hij wil een remedie bemachtigen die zijn stervende moeder zou kunnen redden. Op zijn weg ontmoet hij de robot Ash, de laatste uit zijn soort dat de mensheid voor een groot deel heeft uitgeroeid.

Genre : SF
Land : VS


Cast :

James Franco : Warlord
Suki Waterhouse : Ash
Jeffrey Wahlberg : Prince
Milla Jovovich : Drug Lord


Regisseur :
James Franco, Bruce Thierry Cheung


Mijn mening 

“There’s no medicine out there.
There’s just death and hate.”

De toekomst ziet er redelijk simplistisch uit. De mensheid is herschapen tot een oppervlakkige samenleving waarbij de goedaardige bevolking zich genesteld hebben in één of andere oase, terwijl het losbandig gedeelte zich overgeeft aan plunderingen en rondhangen in een striptease/danstempel en drugscentra. Ook de naamkeuze zal eenvoudiger zijn in die periode, lijkt me. Ben je de leider van een motorbende die als nomaden op hun woestijnmotoren rondtrekken om onschuldigen te terroriseren (zoals de zeerovers en barbaarse stammen uit de oudheid), dan noem je je toch gewoonweg War Lord (James Franco). Run je een drugszaak ergens aan de Amerikaanse kust, dan noem je de plaats Paradise Beach en jezelf gewoonweg Drug Lord (Mila Jovovich). De verafgoodde vrouw van de vredige stam die tussen de palmbomen in tenten leeft, wordt dan gemakshalve Queen (Lucy Liu) genoemd. En hoe kan je het raden, haar zoon heet Prince (Jeffrey Wahlberg). Er is diep nagedacht hierover door de scriptschrijvers van deze enigszins mislukte Mad Max kloon. Was er een personage geweest die een kraampje bezat waar hij mineraalwater verkocht, dan hadden ze hem zeker en vast Water Lord genoemd.


Future World” ademt gewoon een “Mad Max” sfeer uit. Identiek dezelfde setting. Een door droogte en zand geteisterde wereld waar wetteloosheid regeert en iedereen blijkbaar bij aanvang van de Apocalyps de lokale lederwarenwinkel heeft geplunderd. Verplaatsen doet men zich met vervoermiddelen die zandrijke omgevingen aankunnen. En voorts wordt je om een niemendal het hoofd ingeslagen door brutaal uitziende kolossen van venten. Blijkbaar is het enige dat nog zin heeft in deze verloren gewaande wereld het openen van drank, drugs en dansgelegenheden (waar functioneel naakt vanzelfsprekend noodzakelijk is). Om eerlijk te zijn lijkt “Future World” wel een proefversie te zijn van “Mad Max : Fury Road”. De gelijkenissen zijn soms zo overduidelijk dat ik vrees dat Franco, die niet alleen een hoofdrol opeist maar ook het geval heeft geregisseerd, last gaat krijgen van de copyright-commissie.


Wat je de man wel moet nageven is dat hij in filmland niet bepaald stilzit. De lijst van films waar hij als acteur gevraagd werd en als regisseur fungeert, is indrukwekkend te noemen. Men vraagt zich dan wel af of Franco eerder kwantiteit als hoofddoel voor ogen heeft dan kwaliteit. Een kwaliteitsproduct kan je “Future World” niet bepaald noemen. Het verhaal is zo vluchtig als een hete woestijnwind. De gevechtsacties en achtervolgingen zien er droog en ongeïnspireerd uit. Zelfs het aspect van de hoogtechnologische androïde Ash (Suki Waterhouse) die plots blijk geeft in bezit te zijn van een bewustzijn, is iets dat we al op een schitterende manier hebben mogen ervaren in “Ex Machina”. Alleen ziet de androïde Ash er niet peperduur uit hier en wordt het defect waar ze last van heeft alleen maar duidelijk gemaakt door een knisperend geluid en het kortstondig niet-functioneren van Ash. Verder leek Suki Waterhouse zo weggelopen uit “The Bad batch”. Blijkbaar zijn woestijnen een fetisj voor haar.


Ook op acteergebied valt het nogal tegen. En dan te denken dat ze toch enkele kleppers hebben weten te strikken voor deze productie. James Franco is alom bekend (niet moeilijk als je zijn resumé van films hebt) en vond ik aanzienlijk beter acteren in bijvoorbeeld “Rise of the planet of the apes”, “Homefront” en “Oz the Great and Powerful”. Mila Jovovich vond ik nog het meest interessante personage. Maar het is niet zo’n intrigerend figuur als Alice uit de “Resident Evil” franchise. Lucy Liu heeft een nogal beperkte rol terwijl ze op het scherm schitterde in “Kill Bill” en “Charlie’s Angels”. James Wahlberg (ik wed ervoor dat oom Mark iets in de pap te brokken had) is eigenlijk één van de hoofdrolspeler maar is zodanig oninteressant dat hij precies in de achtergrond vervaagt. Zelfs Snoop Dogg lieten ze opdraven als eigenaar van de louche striptent Love Town (En hou je vast . De naam van zijn personage is Love Lord. Wat een creativiteit.). Een kleine bijdrage met een hoog amusementsgehalte.


 Het meest positieve wat ik kan bedenken over deze film is gerelateerd met de inzet en gedrevenheid van James Franco. Als je op deze manier aan de lopende band films blijft produceren, zal er zeker en vast ergens wel eens een schitterend resultaat uit voortspruiten. Maar eerlijk gezegd is deze saaie en inhoudsloze vertoning een schot in het ijle. Een slordig en oppervlakkig gemaakte film die zo ridicuul overkomt dat het zelfs niet meer grappig is. Neen echt, deze film is te mijden als een goedkope vakantieaanbieding om 2 weken zonder drank in de Sahara te vertoeven. It’ll kill you.


Het Verdict 2/10
Links : IMDB, Moviemeter

Future World (2018) on IMDb

Geen opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Blogger.