7 Minutes (2014)

 English HereKorte Inhoud
Sam, Mike en Owen zijn drie vrienden van de middelbare school die op het verkeerde pad terecht zijn gekomen. Ze zijn gedwongen om een overval te plegen. Wat begint als een simpel plan - binnen 7 minuten naar binnen en naar buiten - verandert al snel in een gevaarlijk spel op leven en dood. Terwijl elke minuut voorbij tikt wordt de inzet hoger en blijkt het plan minder simpel te zijn dan ze dachten.

Genre
: Misdaad
Land : VS

Cast
:

Luke Mitchell :Sam
Jason Ritter : Mike
Zane Holtz : Owen

Regisseur : Jay Martin

Mijn mening

“There are two rules that everybody knows.
First, don’t go in with anybody who has more to lose than you.
What is the other rule?
You got cement in your ears.
Don’t get caught.”


Ben je een grote aanhanger van of bezit je een fetisjisme voor een overvloed aan flashbacks, dan is “7 Minutes” ideaal kijkvoer voor je. Want geloof me, je hebt je nog maar net voorovergebogen om je aan een vervelende plaats te krabben vanwege een irritant jeukgevoel, en je krijgt weeral een flashback te slikken. Je grijpt nog eens naar dat halfvolle pakje paprika chips … BANG…. Weeral een flashbacks. Het lijkt wel een dubbelwedstrijd tijdens Wimbledon met vier aan elkaar gewaagde, opgepepte first rank spelers. Zo vliegen de flashbacks (backhandgewijs) rond je oren. Opletten is dus de boodschap anders ben je binnen de 7 minuten de draad kwijt in dit kluwen van door elkaar lopende verhaallijnen.


Sam (Luke Mitchell), Mike (Jason Ritter) en Owen (Zane Holtz) zijn de drie centrale figuren. Drie schoolvrienden die geen al te rooskleurig bestaan leiden. Sam was een American football ster met een beurs en de bijbehorende cheerleader Kate (Leven Rambin). Zijn toekomst zag er veelbelovend uit, maar een enkelblessure gooide roet in het eten. Het eindresultaat is een miserabel, armoedig bestaan met Sam als fabrieksarbeider en zijn zwangere vrouw Kate als dienster in een wegrestaurant. Mike (Sam’s broer) zit in hetzelfde schuitje en probeert met het verkopen van wiet te overleven. Owen’s leven is ook niet bepaald een succesverhaal. Hij is de zoon van de lokale maffia onder leiding van zijn vader Mr. B (Kris Kristofferson) die juist de gevangenis heeft verlaten. Een straf die hij moest uitzitten nadat hij redelijk onzacht in aanraking kwam met een zwaarlijvige bewakingsagent. Het zijn dus niet bepaald de snuggerste uit dit lokale stadje.

 
Dat is dan ook al bij aanvang te merken. Als ze het plan opzetten om in zee te gaan met een beruchte drugsdealer, loopt dit dankzij de paniekerige Owen helemaal in het honderd. Zijn angstaanval zorgt ervoor dat hij voor 62.000$ aan XTC-tabletten doorspoelt in het toilet van een tankstation. Vandaar het volgende stupide idee om Sam en Mike’s oneerlijke nonkel te beroven. In welgeteld 7 minuten. Voila, en hiermee is de titel van de film ook verklaard. Nodeloos te zeggen dat dit ook alweer een dom plan is. Wie gaat nu een overval plegen in een stadje waar niemand een onbekende is? En dan ook nog eens bij een familielid. Een plan dat dus gedoemd is om te mislukken. En zeker als er nog andere verwikkelingen ontstaan. Geloof me, de verhaallijnen zijn haarfijn doch ingewikkeld in elkaar verweven. En dat maakt dat het schijnbaar simpel bankoverval-verhaal nodeloos ingewikkeld wordt gemaakt.


Het deed me een beetje aan “Cut Bank” denken. Alleen was deze laatste op alle vlak cynischer en humoristischer. De drie stuntelige vrienden werden op een redelijke manier vertolkt door de respectievelijke acteurs. Maar echt gedenkwaardig was het nu ook weer niet. Het kortstondige optreden van Kristofferson was te beperkt om een oordeel te vellen, maar zo’n type personage past hem wel. De enigen die opvielen, waren Kevin Gage, de schietgrage Tuckey die ervoor zorgt dat de toon van de film abrupt verandert van doorsnee naar gewelddadig en grof, en Brandon Hardesty als de zielige, zwaarlijvige Jerome die spontaan in huilen uitbarst als hij zijn postuur in de spiegel aanschouwt. De bankoverval ziet er wel niet zo stompzinnig uit als in “American Heist”, maar verder heeft deze film ook niet veel om het lijf. “7 Minutes” is een inspiratieloze film dat voor kortstondig vertier zorgt. Ik vond het echter niet erg dat het meer dan 7 minuten duurde.


Het Verdict 5/10

Links : IMDB
, Moviemeter

7 Minutes (2014) on IMDb
Share on Google Plus

About Peter Pluymers

I'm Peter, born in 1966 and living in Belgium. I'm married with Veronika and together we have two lovely kids , Karolien and Filip. I'm a big movie-fan. That's why I created a blog on blogger. It's fun writing for it. This is the adress and here you'll find the English version. Day by day you'll see new movies being added to it. A suggestion or a correction is always welcome, since my English isn't that perfect :)
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 reacties :

Een reactie posten